Ierse Wolfshondenoppas

Voor het eerst in 21 jaar ben ik IW-loos. Ik mocht in totaal met 7 Ieren mijn leven delen.
Kayleigh stierf eind maart en sindsdien is het maar stil en saai in huis.

"Neem dan toch weer een Ierse Wolfshond", zeggen ze om mij heen.

Nee.
Nu nog niet.

Ten eerste ben ik nog lang niet over de dood van Kayleigh heen. Dat moet eerst een plek krijgen voordat ik aan een nieuw hondenavontuur begin. Ten tweede sta ik nu op een vijfsprong in mijn leven en weet nog niet welke kanten ik op wil. Misschien wel naar het buitenland. Misschien ook niet. Ten derde zit het er financieel even niet in - en ik weet echt wat goede zorg voor een IW kost...

"Een ander ras dan?"

Ondenkbaar.
Ik ben verslingerd aan Ierse Wolfshonden. Ik ga liever aan de poezen dan aan een ander hondenras...

 

Beste oppas denkbaar

Maar al die kennis van en liefde voor het ras kan ik wel inzetten voor andere IW-'bezitters'*. Ik weet immers maar al te goed dat wij IW-eigenaren nog liever geen vakantie nemen dan onze Ieren niet in goede, vakkundige, vertrouwde, veilige, warme, liefdevolle, etc., handen achterlaten.

Breng hem/haar/ze maar bij mij.

Jarenlang heb ik met 2 (soms 3) Ieren op deze flat gewoond. Omringd door een megagrote, omheinde privétuin met veel gras. Haagse Bos voor de deur, Marlotpark aan de rechterkant, vijverpark aan de linkerkant. Strand van Scheveningen en strand van Wassenaar binnen een autokwartier. 3 à 4 keer per dag ging ik met ze aan de wandel. Balkonnetje voor een frisse neus tussendoor. Plenty binnenruimte om lekker te liggen dweilen - altijd dicht bij mij. En natuurlijk een ruim assortiment aan knuffels - ik ontvang ze net zo graag als ik ze weggeef!

Of ik kom naar jullie toe.

Als je je beesten liever in hun eigen, vertrouwde omgeving laat, begrijp ik dat natuurlijk heel goed. Ik kan ook op locatie komen sitten. Is misschien wel zo handig voor jullie, en minder stressvol voor je hond(en). En het assortiment knuffels neem ik gratis mee.

Kost dat?

Meestal** niks, als je ze bij mij brengt. (Wel zelf eten voor ze meenemen - het moet mij ook niks kosten.)
Als ik naar jullie toekom, hangt het van een aantal factoren af of ik wel of niet een kleine dagvergoeding verlang. In elk geval wil ik m'n reiskosten vergoed krijgen.

Wat nog meer?

Tja. Een lijstje met praktische dingen. Wat wensen van mijn kant. Maar laten we eerst maar eens kennismaken. We willen toch over en weer wel weten wat we voor vlees in de kuip hebben, nietwaar? Geef me even een belletje. Of schrijf een mailtje. Of stuur een WhatsAppje. (Gegevens staan onderaan.) Je kunt me ook via Facebook bereiken (al zit ik daar niet zo vaak op).

Ik hoor graag van je!

P.S. Om teleurstellingen te voorkomen: ik doe uitsluitend Ierse Wolfshonden (en in bijzondere gevallen Deerhounds). Echt geen andere hondenrassen.

*Hoezo 'bezitten'? Wij 'hebben het voorrecht' een stukje van ons leven te delen met een Ier!
**Tenzij je bijzondere, tijd vretende dingen van me vraagt, is het gezelschap van je Ier(en) genoeg beloning.