Over mij

Ik heb ruim 25 jaar werkervaring in uiteenlopende takken van sport in mijn rugzak. Begonnen in reclame/marketing. Daarna een aantal jaren als zelfstandig 'workflow consultant' gewerkt. Vervolgens een eigen bedrijf in turnkeybedrijfsverhuizingen gehad. Leuke tijd, goed verdiend, maar me wel ongeveer halfdood gewerkt.

Ierland

Om bij te komen eind negentiger jaren naar het platteland van Ierland verhuisd voor een semi-sabbatical van ruim 10 jaar. Gewerkt in de horeca, als tuinvrouw, in de huis-aan-huisverkoop, en een agentschap in Italiaans beddengoed gehad. Geen vaste inkomsten maar wel een fantastische tijd gehad. Leerde daar andere bestaanswaarden en de groene kant van het leven kennen.

Kracht

In 2009 teruggekeerd naar Nederland en naar mijn kracht en talenten: schrijven/taal en ondernemen. Altijd gefascineerd geweest door de marketingmogelijkheden van het internet. In 2013 de knoop doorgehakt en besloten daar de focus op te leggen. Inmiddels mijn theoretische kennis aangevuld met een gerichte training SEO-tekstschrijven en de Digitale Werkplaats van Google. WordPress als CMS zit me al enige tijd goed in de vingers  - getuige deze (uiteraard door mijzelf gemaakte) website.

Frankrijk

Verwend door alle rust en ruimte van het Ierse platteland heb ik me nooit meer echt thuis gevoeld in het volle Nederland. In 2021 de knoop doorgehakt en de beweging richting Frankijk geformaliseerd. Zolang er maar internet en telefoon is, kan ik overal ter wereld werken.

Extra

Door mijn jarenlange ervaring werkend met en voor ondernemers heb ik mijn klanten een hoop extra te bieden.  Ik kan heel goed in de schoenen van de meeste ondernemers gaan staan, meedenken en (met verse ogen) adviezen geven die net een stapje verder gaan dan alleen het maken van een website, tekst of vertaling.

Kort samengevat

Ik vind mijn vak erg leuk en help graag (startende) ondernemers. Daarnaast ben ik zeer betrokken bij dierenwelzijn. Vanuit dit startpunt kan en wil ik voor zzp'ers, starters en goede-doelen-voor-dieren met veel warmte en tegen een prettig prijsje werken. Want geld verdienen is leuk, maar daar ook nog eens veel satisfactie uit halen, is nog veel leuker.

Zullen we gewoon eens praten?

Johan Rikhof, algemeen directeur Cosmetic Clinics

Schrijven over botox en fillers vraagt een grondige verdieping in veel aspecten en enige voorzichtigheid bij wat je precies communiceert. Wat me het meest verraste, was de snelheid waarmee Monique zich de materie eigen maakte.

Edwin Donkers, copywriter bij Inwriting

Monique is de personificatie van het begrip klantvriendelijkheid. Voeg daarbij haar feilloze taalgevoel, haar ruime marketingervaring en haar goudeerlijke karakter en je hebt de perfecte sparring partner!

Boris Hoenson, oprichter KliniekAdvies en JobMatch

De teksten van Monique zijn altijd goed en ‘concise’, zouden de Engelsen zeggen. Geen woord teveel en dus altijd raak. Fijn, omdat daardoor de boodschap extra duidelijk is. Zoals in haar teksten, is Monique ook in de communicatie en samenwerking snel en efficiënt. Ze zorgt voor korte doorlooptijden en een stok achter de deur zodat er geen tijd wordt verspild. De combinatie tussen teksten schrijven en websitebeheer is ideaal. Aangevuld door de technische ondersteuning van Wim maakt alles bij elkaar dat je er zeker van kunt zijn dat dit soort zaken gewoon erg goed geregeld zijn. Slaap je toch weer lekkerder van!

Esther Vogelenzang, owner and MD Skin Tech Pharma Group BNLX

I have been working in two ways with Monique; in total 5 years; First in the relation of supplier and Clinic Manager and after she moved her career into online marketing and translations, I contracted her immediately to build a consumer website, write and create my newsletters and other communication because her talent is in mostly in her writing. Monique has a talent to write in a way that ‘you want to read further’.
Monique is positive, realistic, loyal and honest. For me these are characteristics that are important and I work with Monique with pleasure and high satisfaction.